nieuws

15 feb 2013, 08:08

Cdk Max van den Berg accepteert standpunt minister Kamp niet

De Groningse commissaris der koningin Max van den Berg accepteert het standpunt van minister Kamp inzake de aardbevings-schade niet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningse commissaris pleit nu voor een commissie van wijze mannen, zo blijkt uit onderstaande persverklaring aan onder meer de GIC.

De commissaris van de koningin in de provincie Groningen, Max van den Berg, zegt namens Gedeputeerde Staten dat de provincie zich niet wil neerleggen bij het (voorlopige) standpunt van minister Kamp donderdagmiddag  geuit in het Algemeen Overleg over de gaswinning.

Gedeputeerde Staten vinden dat een commissie van wijzen absoluut noodzakelijk is om te kijken wat er voor het gebied gedaan kan worden. Denk aan duurzame energie (isolatie woningen, dorpsenergiecentrales).

Via onderzoeken wordt schade en preventie nu stevig aangepakt. 'Maar dat de deuk die het gebied oploopt genegeerd wordt, daar kunnen we ons niet bij neerleggen.', aldus de Groningse commissaris.

'Kortom, maak de getroffen regio tot voortrekker in duurzame energie, waardoor mensen en bedrijven hun waarde zien stijgen en weer perspectief krijgen en er van de kracht van het gebied gebruik gemaakt wordt. We blijven een dringend beroep doen op de Tweede Kamer om ons hierin te steunen.'.