nieuws

20 jul 2000, 00:12

Martinihal Groningen geeft Prins Bernhardhoeve Zuidlaren het nakijken

De Martinihal in Groningen kan voor dertig miljoen gulden haar gebouwencomplex uitbreiden. De Raad van State heeft daarvoor toestemming gegeven door bezwaren van de kant van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren af te wijzen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beide beurscomplexen genieten landelijke bekendheid. De Martinihal wil dat graag zo houden en maakte een ingrijpend verbouwingsplan. Enkele jaren geleden nog leek de stad-Groningse hal een zachte dood te sterven. Maar dankzij een nieuwe koers, waarbij congressen worden gecombineerd met vertier, lukte het weer nieuwe publieksgroepen aan te boren. Directeur Hans van der Zee wil die tendens versterken. Zo wordt de Evenementenhal een megatheater, waar ook grote Van den Ende produkties kunnen komen.
Maar de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren tekende bezwaar aan en vreest dat een deel van haar publiek weggezogen zal worden naar Groningen. Daardoor is de bouw in Groningen een half jaar vertraagd. Dankzij de uitspraak van de Raad van State kan de bouw in september alsnog beginnen.