nieuws

28 mrt 2001, 00:12

Martinifeest mogelijke opvolger voor Landenweek

Het Martinifeest wordt mogelijk de opvolger van de landenweek. De Groninger City Club heeft organisatiebureau Noordplan de opdracht gegeven een idee te ontwikkelen voor een groot publieksevenement in juni.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het idee voor het Martinifeest komt van de vroegere Groninger Vrijmarkt dat begon op Maria Geboorte ( acht september). Gedurende drie weken was er in de Groninger binnenstad van alles te zien en te doen: naast waarzeggers waren er wonderdoeners en boetepredikers aanwezig.
Het Martinifeest moet dezelfde sfeer en entourage oproepen als de Groninger Vrijmarkt. Weliswaar zonder de aanwezigheid van oude ambachtelijkheden. Een van de belangrijkste onderdelen van het Martinifeest is een markt, al dan niet in combinatie met een braderie. Daarnaast gaat entertainment, in de vorm van vuurspuwers en koorddansers, een grote rol spelen.
Ook voor kinderen moet het Martinifeest aantrekkelijk zijn. In de plannen wordt gesproken over een poppentheater, een draaimolen en oude spellen als tollen en steltlopen.
De idee├źn bevinden zich nog in een pril stadium en moeten nog verder uitgewerkt worden.