nieuws

13 okt 2000, 00:12

Martini Ziekenhuis investeert 270 miljoen

Het Martini Ziekenhuis in Groningen steekt in de komende zes jaar 270 miljoen in nieuwbouw en renovatie. Het ziekenhuis gaat alle voorzieningen die nu nog over de huidige twee locaties verspreid zijn in een groot complex samenbrengen, maakte de Raad van Bestuur vrijdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ziekenhuis heeft toestemming gekregen van het College bouw ziekenhuisvoorzieningen, dat oordeelt namens minister Borst van Volksgezondheid.
De locatie Van Swietenlaan wordt meer dan verdubbeld in grootte. De vestiging Van Ketwich Verschuurlaan wordt geheel afgestoten. Het aantal bedden neemt af van ongeveer 720 naar 620. Banen gaan er door deze verkleining waarschijnlijk niet verloren, aldus G. Thiadens, lid van de Raad van Bestuur. De verwachting is dat de gemiddelde tijd die een patiënt in het ziekenhuis zal doorbrengen afneemt van het huidige gemiddelde van acht dagen tot zes in 2006, waardoor er minder bedden nodig zijn.
Het Martini Ziekenhuis is voortgekomen uit een fusie in 1991 van het Rooms Katholiek Ziekenhuis en het Diakonessenziekenhuis. Artsen, maar vaak ook patiënten in verschillende stadia van behandeling, moeten nu nog voortdurend tussen de twee locaties heen en weer pendelen. In de opzet van het nieuwe ziekenhuis blijft de patiënt op een plek en komen de artsen naar hem toe.