nieuws

27 jun 2001, 00:12

Man vindt agressieve rattenslang in kussensloop

Een 35-jarige inwoner van het west-Groningse Tolbert kreeg dinsdagavond de schrik van zijn leven. De man lag net in bed toen hij plots zijn kussen voelde bewegen. De oorzaak van deze beroering bleek een één meter lange rattenslang te zijn die zich in zijn kussensloop had verschanst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man tapete de sloop direct dicht en waarschuwde de politie.
Agenten namen het kussen mee naar het bureau, waar de slang voor nader onderzoek werd uitgepakt. Toen het dier een gevechtshouding aannam, besloten de agenten de sloop weer dicht te tapen en de dierenambulance te waarschuwen. Broeders constateerden dat het een uiterst agressieve rattenslang betrof en namen het dier mee. Het dier is vermoedelijk in de sloop gekropen toen de eigenaar zijn beddengoed eerder op de dag uit een raam had gehangen om te luchten.
De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de slang. Vermoedelijk is het dier uit een naburige terrarium ontsnapt. Volgens de Algemene Inspectie Dienst is het geen beschermde soort en is er derhalve geen vergunning nodig om de slang te houden. Een volwassen rattenslang kan meer dan twee meter lang worden. Het dier voedt zich over het algemeen met knaagdieren, jonge vogeltjes en amfibieën.