nieuws

19 jul 2001, 00:12

Malariamug waarschuwt tegen klimaatverandering

Wie op donderdag 19 juli tussen 14.00 uur en 20.00 uur over de Vismarkt wandelt, loopt grote kans een malariamug van drie meter groot tegen te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De malariamug moet de Groningers waarschuwen tegen verwarming van de aarde. De actie is opgezet door de initiatiefgroep Klimaatverandering. Volgens de initiatiefgroep kan klimaatverandering tot gevolg hebben dat de malariamug weer terugkomt in Nederland en Europa. Ook kan een verdere opwarming van de aarde leiden tot een toenemend aantal mensen dat last heeft van hooikoorts.
Tijdens de actie kunnen de bezoekers van de Vismarkt een spandoek ondertekenen. Dit spandoek wordt meegenomen naar de internationale klimaattop, die komende zaterdag in Bonn plaatsvindt.
De initiatiefgroep roept de Groningers op om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Op een speciale informatiemarkt vertellen de leden van groep wat je in je eigen huis en leven kan doen om de uitstoot te verminderen. Ook medewerkers van boekhandel Roza en de Wereldwinkel bieden informatie aan.
De Initiatiefgroep klimaatactiviteiten 2001 Groningen bestaat uit het centrum voor Ontwikkelingssamenwerking, de Groninger Studentenbond, Milieudefensie, de Milieufederatie Groningen en de Werkgroepen Milieu en Buitenland van Groenlinks