nieuws

22 jul 2001, 00:12

Loveparade-gangers wachten vergeefs op bus

Tientallen dance-liefhebbers stonden vrijdagochtend voor niks te wachten op de bussen die hen naar de loveparade in Berlijn zouden brengen. Zij betaalden tussen de tweehonderd en vierhonderd gulden voor de reis en overnachting in Berlijn. De telefoon van de organisator van de trip, Clubexpress in Groningen, is afgesloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de vader van één van de gedupeerden B. Westerveld is er sprake van ‘grove oplichting’. Zijn zoon is elfhonderd gulden kwijt en hij is volgens B. Westerveld één van de honderden. Het Postiljon hotel in Berlijn bevestigt dat Clubexpress elf kamers heeft gereserveerd zonder ooit te betalen en dat de organisatie vervolgens onbereikbaar was. Negen van haar Nederlandse gasten gaan nu met de auto naar Berlijn en zullen de hotelrekening zelf betalen.
De baas van Clubexpress, J. Garboni, was vorig jaar bij de loveparade bij een soortgelijke oplichtingzaak betrokken. Na aangifte van gedupeerden, heeft de politie hem aangehouden, verhoord en vervolgens weer vrijgelaten, omdat het een civielrechtelijke zaak was. Volgens de Groningse politiewoordvoerder P. Boomsma zijn er dit keer nog geen aangiften gedaan en hij roept gedupeerden op om dat wel te doen. Westerveld is hier niet over te spreken. Volgens hem had Garboni vorig jaar al voor oplichting moeten worden aangepakt en reageert de politie dit keer te weer te laks.