nieuws

09 jun 2001, 00:12

Liederenrecital in Stedelijke Muziekschool

Zaterdag 9 juni zal in de Concertzaal van de Stedelijke Muziekschool, St.Jansstraat 7-9, te Groningen een recital worden gegeven door de sopraan Jacqueline Darmois met aan de vleugel de pianist Pieter Pilon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op het programma staan liederen van Robert Schumann, Hugo Wolf en Richard Strauss. Aanvangstijd 20.15 uur. Toegang gratis.
JACQUELINE DARMOIS studeerde bij Jos Burcksen aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Zij slaagde cum laude voor het eindexamen solo-zang. Post-conservatoriaal werd haar studie voortgezet bij de sopraan Annette de la Bije en vervolgens bekroond met het behalen van de Prix d'Exellence. Zij ontwikkelde zich veelzijdig. Zo studeerde zij liederen aan het conservatorium in Groningen en maakte zij deel uit van de opera-klas van het Utrechts conservatorium. Verder legde zij zich toe op oratoria aan het Twentsch Conservatorium. Jacqueline Darmois concerteerde met vele symfonieorkesten en koren, waaronder het Philips Koor en het Brabants Orkest, waarmee zij vaak de Matthëus zong in de Grote Kerk van Breda en de Philipshal in Eindhoven. Ook zong zij in opera's en concerten in Duitsland en werkte zij met het Brabants Orkest mee aan "Het Festival van Vlaanderen'. Tegenwoordig concentreert Jacqueline Darmois zich voornamelijk op liederen-recitals. Pieter Pilon werd in 1963 geboren in Stedum. Hij studeerde orgel bij Wim van Beek en piano bij Jan Marisse Huizing aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. In 1988 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus voor orgel met onderscheiding. Na het eindexamen piano volgde hij lessen bij Albert De Klerk, o.a. improvisatie. Momenteel studeert hij nog kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haan. Als cantor-organist is hij verbonden aan de Hervormde gemeente van Winsum-Obergum.