nieuws

19 okt 2000, 00:12

Lezing en bijzondere kerkdienst in Loppersum

De landelijke manifestatie "Inkeer" , waarbij 40 kunstenaars exposeren in 35 oude kerken over het hele land, heeft nog twee weekends te gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdag 20 oktober is er om 20.00 uur de aangekondigde lezing over de geschiedenis van de kerk in Leermens. Bezoekers kunnen er dan voor f 5,- terecht om zowel de moderne objecten van de Almeerse kunstenaar Marcel van Campen te bekijken als de historische lezing over de eeuwenoude wierde en zijn kerk te beluisteren.
De afsluiting van de manifestatie "Inkeer" vindt voor Leermens en Loppersum op zondag 29 oktober plaats tijdens een bijzondere kerkdienst in Loppersum. Daaraan zullen de drie in deze kerken deelnemende kunstenaars hun medewerking zullen verlenen. Het gaat naast genoemde kunstenaar om Yvonne Struys uit Wagenborgen en Arno Kramer uit Enschede. De dienst staat onder leiding van de Lopster predikant dr. A. Van der Lingen en begint om 9.30 uur. Bezoekers komen in onze regio nog steeds naar de deelnemende kerken in Leermens en Loppersum om de daar geĆ«xposeerde onderdelen te bekijken. ook de bijbehorende rijk geĆÆllustreerde boeken worden in behoorlijke aantallen afgenomen.