nieuws

18 sep 2000, 00:12

Lezing burgemeester Wallage: ‘Shell is geen democratie, overheid is geen bedrijf’

Burgemeester Wallage van Groningen geeft maandag 18 september een lezing over de ondernemende overheid. Hij is een van de in totaal vier prominente sprekers die in september hun licht op politiek, cultuur, veiligheid en zorg laten schijnen. Onder de titel ‘Shell is geen democratie, en de overheid is geen bedrijf’ spreekt hij in zaal De Appel op de faculteit Economie van de Hanzehogeschool.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Het ondernemerschap is in’, stelt organisator Studium Generale. Daarom is het van belang te kijken wat voor publieke voorzieningen er nog van belang zijn. ‘Kan de politiek niet beter geprivatiseerd worden?’, is een stelling die tijdens de lezingenreeks aan de orde komt. ‘En kan het Groninger Museum niet beter verkocht worden aan de hoogstbiedende?’.
Zaal De Appel is te vinden in de Faculteit Economie van de Hanzehogeschool aan het Zernikeplein 7 op het Zernikecomplex. Aanvang is telkens 16.00 uur. De entree is gratis. De andere lezingen zijn op 20, 26 en 28 september. Sprekers zijn dan respectievelijk de directeur van het Groninger Museum Kees van Twist, hoofdcommissaris Bernard Welten en AZG bestuursvoorzitter Jan Hamel.