nieuws

16 dec 2012, 13:01

Leny ’t Hart: ‘Bultrug mogelijk afgemaakt door mannen in witte pakken’

De Zeehondencreche in Pieterburen is afgelopen nacht nog druk in de weer geweest in een poging de bultrug te redden. Vanmorgen gingen medewerkers er nog met een rubberbootje naar toe. Zij konden toen slechts constateren dat de bultrug dood was. De actie van de Zeehondencrèche oogst zowel bijval als kritiek. Volgens bijvoorbeeld Ecomare was de actie van de Zeehondencrèche volledig overbodig, en was er aan de dood van de bultrug niets meer te doen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook op Twitter zijn er hevige discussies over de vraag of Ecomare en Pieterburen over de rug van de bultrug hun gelijk proberen te halen.

In elk geval is Leny ’t Hart zeer verbolgen over het feit dat de autoriteiten gisteren geen toestemming gaven het dier te naderen.

Opmerkelijk is een Tweet van Leny ’t Hart van zondagmorgen. Daarin suggereert dat de bultrug gisteravond is afgemaakt.

Dit is wat ze Twittert:

‘Gisteravond waren er vier mannen in witte pakken bij #bultrug.Twee helikopters schenen bij.waarschijnlijk is hij toen afgemaakt.’

(@Lenie_t_hart)


Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren steunt Leny ’t Hart. Fractievoorzitter Marianne Thieme schrijft:

Na tussenkomst van Lenie ’t Hart, de schipper van de Noordgat en ervaringsdeskundigen uit Terschelling, bleek dat er wel degelijk kansen waren om het nog altijd beweeglijke en levendige dier te redden, maar de burgemeester van Texel vaardigde een gebiedsverbod uit, en de minister van Economische Zaken gaf aan twee dierenartsen van het dolfinarium als enige toestemming kregen om de Razende Bol te betreden en een dodelijke c.q. zwaar verdovende injectie te geven.


De reddingsploeg moest van korte afstand toezien hoe het dier door de artsen van het dolfinarium werd geïnjecteerd, waarbij de bultrug heftig verzet toonde. Op vrijdagavond werd het dier doodverklaard, maar op zaterdagochtend bleek dat het dier nog volop tekenen van leven vertoonde.’

https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6967/bultrug-johannes-overleden