nieuws

20 aug 2001, 00:12

Leefbaar Groningen op z’n gat

De nieuwe plaatselijke partij-in-oprichting Leefbaar Groningen zal niet meedoen aan de gemeentelijke verkiezingen volgend jaar. De oprichters kunnen geen mensen vinden die genoeg tijd en zin hebben om zich voor de partij in te zetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Het is inderdaad niet erg flitsend van de grond gekomen’, zegt oprichter G. Offerman. ‘Het belangrijkste probleem is tijd. Ik kan mijn werk als rijksambtenaar in den Haag niet combineren met het op de poten zetten van een nieuwe partij in Groningen. En de mensen met wie we gesproken hebben, zeggen ook geen tijd te hebben.’
Volgens Offerman is er sinds de oprichting van Leefbaar Groningen in november vorig jaar wel het een en ander veranderd in de gemeentelijke politiek. ‘Het lijkt of de betrokkenheid van burgers serieuzer genomen wordt. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de Grote Markt. Ik hoop dat de oprichting van onze partij hier iets aan heeft bijgedragen’, zegt Offerman.
Er is volgens Offerman nog wel een kans dat het na de verkiezingen nog iets wordt met Leefbaar Groningen. ‘Ik verwoest de infrastructuur nog niet. We hebben alleen serieus personen nodig die zich helemaal voor de partij willen inzetten. Volgens mij is er nog steeds behoefte aan een nieuwe partij.’
Ook de door Sjon Lammerts opgerichte Onafhankelijke Politieke Partij Groningen heeft nog geen lijsttrekker voor de volgende verkiezingen gevonden. Lammerts heeft zich teruggetrokken omdat hij het te druk heeft met rechtszaken tegen de gemeente en politie in verband met de Oosterparkrellen.