nieuws

27 aug 2001, 00:12

Landgoedpicknick op 26 augustus bij Rijtuigmuseum, Landgoed Nienoord in Leek

Op zondag 26 augustus wordt voor de derde en laatste keer dit seizoen een picknick georganiseerd bij het Rijtuigmuseum op het Landgoed Nienoord. Het Rijtuigmuseum zorgt voor de mooie omgeving, muziek, vervoer per koets en voor een ontvangst door de Graaf van Nienoord. De bezoekers zorgen zelf voor een picknickmand met inhoud.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vorige picknick, op zondag 5 augustus, was een succes. Enkele tientallen bezoekers waren, ondanks de hevige regenbuien, op het evenement afgekomen. De picknickers installeerden zich in de Tuinhal van het museum tussen de antieke koetsen, authentieke picknickmanden en reisaccessoires uit de 19de eeuw, en genoten van al het moois, de sfeer en de live muziek.
Zondag 26 augustus staan er tussen 11.00 en 13.00 uur rijtuigen klaar van Stalhouderij Leek op de centrale parkeerplaats van Landgoed Nienoord, om de picknickers naar het Rijtuigmuseum te brengen. Bij de entree van het Rijtuigmuseum staat Georg Wilhelm von Inn- und Knyphausen, de Graaf van Nienoord. Hij verwelkomt de picknickers met koffie, thee en een hapje, en nodigt ze uit voor de picknick in zijn borgtuin of Tuinhal.