nieuws

09 jul 2015, 11:11

Landelijk bekende oplichter loopt in Groningen tegen de lamp

Landelijk bekende oplichter loopt in Groningen tegen de lamp

Hij had juist bijna een contract rond gekregen en ondertekend, maar toen werd hij door de politie in Groningen aangehouden: een oplichter die al op diverse plaatsen in Nederland en Belgie had toegeslagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie hield maandag een 41-jarige bekende oplichter aan als verdachte van valsheid in geschrifte.

 

De man had kort daarvoor bij een garagebedrijf in Groningen een voorlopig koopcontract getekend en vulde daarbij valse gegevens in. De oplichter, waar het programma Tros Opgelicht veelvuldig aandacht aan heeft besteed, werd hierna door de gealarmeerde politie aangehouden. In verband met meerdere lopende zaken van valsheid in geschrifte wordt hij donderdag voor de rechter-commissaris geleid. Deze toetst of er sprake is van een verdenking waarvan de bewaring is toegestaan, of er voldoende bewijs is aangedragen en of er ook redenen zijn om de verdachte in bewaring te stellen.


Bij verstek veroordeeld in België

 

De 41-jarige, zonder vaste woon of verblijfplaats, is niet alleen in Nederland actief maar ook in België. Daar werd hij onlangs door de Belgische justitie bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden en betaling van een geldboete van 6000 euro. Verder moet er daar een terugbetaling van ruim 30.000 euro plaats vinden aan gedupeerden.

 


Politie zoekt meer benadeelden

Veel gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan. Benadeelden die dit nog niet hebben gedaan worden verzocht contact op te nemen met de politie in Noord Nederland via 0900-8844.