nieuws

27 sep 2001, 00:12

Laatste nieuws: redactie Nieuwsblad staakt werk aan fusiekrant

Het conflict tussen de twee Hazewinkel Pers-kranten, het Groninger Dagblad en het Nieuwsblad van het Noorden, loopt verder op. Zojuist heeft het Nieuwsblad laten weten de werkzaamheden voor de nieuwe fusiekrant op te schorten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De redactie staakt de werkzaamheden voor de vorming van een nieuwe fusiekrant tot aanstaande maandag. Dat is de dag waarop de Raad van Commissarissen een definitieve beslissing moet nemen over de vraag hoe de naam van de nieuwe krant moet luiden. De directie van Hazwinkel Pers liet eerder weten te kiezen voor de naam: ‘Dagblad van het Noorden’. Daarmee komt de meer dan een eeuw oude naam ‘Nieuwsblad van het Noorden’ te vervallen. Het Groninger Dagblad Stad liet gisteren weten zich in die keuze te kunnen vinden. Maar het Nieuwsblad dus niet. Volgens de redactie is de directie van Hazewinkel Pers gezwicht voor angst voor een conflict met Groninger Dagblad en Drentse Courant.
‘In een brief aan de Raad van Commissarissen wijst de redactie van het Nieuwsblad erop dat de naam Dagblad van het Noorden niet voorkomt op lijstjes die twee in naamgeving gespecialiseerde bureaus hebben gemaakt. Volgens de redactie is de keus van de directie ingegeven om interne problemen te voorkomen en wordt de naam Dagblad van het Noorden ook door de directie als één na beste keus gezien’. De redactie van het Nieuwsblad van het Noorden vindt dat er sprake is van een aanzienlijke kapitaalsvernietiging wanneer niet voor de naam Nieuwsblad van het Noorden wordt gekozen. Deze naam komt in onderzoeken als sterkste merknaam naar voren.
(Voor meer informatie: www.nvhn.nl)