nieuws

12 jan 2001, 00:12

Kunstsector krijgt extra geld

De gemeente heeft een subsidie van 40.000 gulden beschikbaar gesteld voor activiteiten in de beeldende kunstsector.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Open Atelier Route ontvangt van de gemeente een bedrag van 25.000 gulden. De atelierroute stelt het publiek in staat een kijkje te nemen in de ateliers van meer dan tweehonderd Groningse kunstenaars. Belangstellenden kunnen in het weekend van 26 en 27 mei met busjes de ateliers bezoeken.
Stichting De School is sinds 1994 verantwoordelijk voor wat er in het glazen Tschumipaviljoen op het Hereplein te zien is. De stichting heeft van de gemeente een bedrag van 5000 gulden gekregen om een publicatie over de verschillende projecten uit te brengen.
De gemeente heeft 10.000 gulden beschikbaar gesteld voor tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst. Meer dan de helft van dat geld gaat naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat. Het museum gaat met dit bedrag de tentoonstelling van het werk van Martin Klompien financieren.
Er wordt jaarlijks door de gemeente 150.000 gulden aan subsidies beschikbaar gesteld voor beeldende kunstprojecten. Dat bedrag wordt in drie rondes over de verschillende projecten verdeeld.