Nieuws

Kratzitten in het Noorderplantsoen tegen alcoholverbod: honderden aanmeldingen

Studenten en Stadjers komen massaal in opstand tegen het voornemen van de gemeente Groningen om het nuttigen van alcohol in het Noorderplantsoen per 1 juli te verbieden. Als protest tegen het besluit gaan komende dinsdag, 30 juni, zo’n 600 mensen op een krat zitten. De Groninger Studentenbond (GSb) heeft in een reactie laten weten het verbod ‘onbegrijpelijk’ te vinden.


Leestijd: 1 minuut

Het verbod is al langer van kracht maar de gemeente heeft aangekondigd vanaf 1 juli te gaan handhaven. En dat is tegen het zere been van veel studenten, die het Noorderplantsoen als hun achtertuin zien.

Enkele tegenstanders hebben op Facebook een event aangemaakt waarin mensen worden opgeroepen om dinsdag, de dag voor het verbod, met een kratje naar het plantsoen te komen. Donderdagochtend stond de teller op bijna 600 aanmeldingen.

Ook de Groninger Studentenbond vindt de ‘biertjesboete’ onbegrijpelijk. “Het Noorderplantsoen is dé achtertuin van studerend Groningen. Studenten verruilen hun kleine kamer om met elkaar van de zon te genieten. Dat sociale contact hebben studenten hard nodig. Zeker nu”, reageert voorzitter Jan Willem Leeuwma.