nieuws

22 feb 2001, 00:12

Kranten verdeeld over politieke lot Willem Smink

In een commentaar op de ontwikkelingen schrijft het Nieuwsblad van het Noorden vanmiddag dat de voorstanders te weinig hebben gedaan om de plannen aanvaard te krijgen. Maar wethouder Willem Smink heeft zich volgens die krant wel prijzenswaardig geweerd, al plaatst het blad toch kanttekeningen bij zijn politieke gezag. Het Groninger Dagblad vindt dat laatste juist onzin.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de Nieuwsblad commentator is het de vraag of wethouder Smink de aangewezen man is om leiding te geven aan het maken van een nieuw plan. ‘Als politiek leider van veruit de grootste partij inde stad knaagt zo’n draai om de oren onmiskenbaar aan het gezag.. Formeel is er zeker geen reden om af te treden, maar het is voorstelbaar dat Smink zich de komende dagen toch op zijn positie bezint’.
Die mening is het Groninger Dagblad niet toegedaan. Daar schrijft de commentator in een late lofzang op de nu afgewezen plannen: ‘ Smink heeft niks anders gedaan dan waar hij voor is ingehuurd: zijn nek uitsteken voor een plan waarvan een meerderheid van het gemeentebestuur dacht dat het de stad ten goede zou komen. Iets dat wethouder Schuiling (economische zaken) ook wel meer had kunnen doen’.