nieuws

20 okt 2001, 00:12

Kouwenhoven (VVD) : ‘Forum inspireert, maar pas op voor dagdromerij’

Remco Kouwenhoven, fractievoorzitter van de VVD in de Groningse gemeenteraad, vindt het Forum over de Grote Markt tot nu toe ‘uitermate inspirerend’. Maar hij vindt wel dat er gewaakt moet worden voor dagdromerij, zeker wat betreft de plannen voor een nieuw theater aan de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Remco Kouwenhoven schrijft dat deze week in Liberaal Vizier, het officieel orgaan van de VVD-afdeling Groningen. ‘Deelname aan het forum blijf ik uitermate inspirerend vinden. Ik ben zeer benieuwd wat voor uitkomsten dit zal hebben en hoe realiseerbaar die zullen blijken te zijn’. Maar na deze enthousiaste inleiding komt de VVD fractievoorzitter met een kritische kanttekening. ‘Met name de discussie over het theater aan de Grote Markt noopt wat mij betreft tot voorzichtigheid. Hoewel het forum nadrukkelijk wordt uitgenodigd tot hardop dromen, moeten de uiteindelijke uitkomsten wel haalbaar blijken te zijn’.
Vandaar dat Kouwenhoven er aan herinnert dat zijn partij weliswaar niet afwijzend staat tegenover het voorstel voor zo’n theater, maar wel voorwaarden stelt. ‘Het zal duidelijk moeten worden dat een dergelijk theater financieel haalbaar is. Daarmee bedoelen wij zowel een financierbare investering, als een haalbare exploitatie. Daarnaast blijven wij van mening dat een theater pas echt kansrijk wordt als deze voldoende bereikbaar is’.