nieuws

31 jul 2000, 00:12

Komst Ross Perot Software levert Groningen 100 extra banen op

De komst van een gloednieuw automatiseringsbedrijf dat KPN gaat oprichten met Perot Systems, levert de stad Groningen zeventig tot honderd extra arbeidsplaatsen op. Dat heeft een woordvoerder van KPN vanmiddag via Radio Noord laten weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals al eerder gemeld gaat KPN samen met Perot Systems, van de vroegere onafhankelijke Amerikaanse presidentskandidaat Ross Perot, een nieuw landelijk softwarebedrijf opzetten. Er komen 300 mensen te werken. Het hoofdkantoor daarvan komt in Groningen, maar er komen ook vestigingen in Amersvoort en Den Haag. Het bedrijf gaat software ontwikkelen om systemen beter te laten communiceren met klanten.
De komst van het hoofdkantoor van de nieuwe alliantie naar Groningen hing al een tijd in de lucht en was al door diverse media gemeld. Maar de Ondernemingsraad van KPN moest er nog mee akkoord gaan. Nu heeft KPN het bericht dan officieel bevestigd. Het nieuwe bedrijf moet al in oktober van start gaan. Veel van de medewerkers van het nieuwe bedrijf staan nu al bij KPN op de loonlijst. Maar de woordvoerder denkt dat er toch zeventig tot honderd arbeidsplaatsen extra naar Groningen komen.
Volgens haar heeft KPN voor Groningen als hoofdkantoor gekozen ‘omdat we goede ervaringen hebben met Groningen en omdat er toch al veel KPN-ers in Groningen woonachtig zijn’. Het is nog niet duidelijk waar het hoofdkantoor gevestigd wordt. Een locatie die genoemd wordt is het KPN-congres en opleidingscentrum aan het Hoornse Meer.