nieuws

18 jul 2000, 00:12

Komst Ross Perot (250 banen) naar Stad dichterbij

Het Amerikaanse softwarebedrijf Perot Systems en de KPN gaan een nieuw ICT-bedrijf beginnen in Groningen. De directies zijn in elk geval akkoord, waardoor de vestiging een stap dichterbij komt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In mei was reeds een intentieverklaring gesloten, waarin de plannen werden aangekondigd. De nieuwe onderneming levert 250 banen op. De ondernemingsraden en de board, een controlerend orgaan, moeten nog akkoord gaan. Volgens wethouder Koen Schuiling (VVD)(economisch zaken)zou de vestiging mogelijk binnen enkele weken in een persbericht aangekondigd kunnen worden. "Het ziet er goed uit, maar we moeten nog even geduld hebben voor we echt zekerheid hebben'.
Perot Systems heeft zich gespecialiseerd in de automatisering van klantgegevens- en transacties. Perot gaat samen met de KPN de frontofficesystemen van het Nederlandse telecommunicatiebedrijf verder vormen.
Bij Perot Systems werken internationaal zevenduizend mensen. Het bedrijf van de voormalige presidentskandidaat Perot heeft wereldwijd 39 vestigingen. Jaarlijks zet het bedrijf meer dan twee miljard gulden om. Het enige Nederlandse kantoor van het concern bevindt zich in Amersfoort. Hier werken 120 mensen.
Momenteel wordt gezocht naar een bedrijfspand. Het leegstaande KPN-opleidingscentrum Meerwold zou een van beoogde locaties zijn.
De komst van de nieuwe banen naar Groningen volgt op een aantal weken, waarin in het noorden iedere week honderden ontslagen aangekondigd werden. Vorige week maakte Philips juist bekend het hoofdkantoor van Philips DAP uit Groningen weg te halen. Het bedrijf gaf aan geen geschikte designers en marketeers naar het noorden te kunnen krijgen.