nieuws

15 jun 2019, 09:09

Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad

Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hereweg drie weekenden adicht bij viaduct Ring Zuid

In de tweede helft van juni gaat aannemerscombinatie Herepoort in drie weekenden het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg slopen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels begonnen. Door de sloop ontstaat ruimte voor de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. In de weekenden van 22 en 23 juni en 29 en 30 juni moet de Hereweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg hierdoor dicht voor autoverkeer.

De werkzaamheden in deze drie weekenden zijn zowel overdag als ’s nachts, van vrijdag 21.00 uur tot maandag 5.00 uur. Om 5.00 uur maandagochtend gaat de Hereweg steeds weer open.

Lees meer over deze werkzaamheden op Aanpakringzuid.nl.

Bakboordswal komende week ’s avonds en ’s nachts dicht

Maandag 17 juni begint de gemeente met groot onderhoud aan de Bakboordswal in Lewenborg. Dat moet omdat de huidige asfaltlaag versleten is. Om de wijk zo goed mogelijk bereikbaar te houden, worden de werkzaamheden ‘s avonds en ’s nachts uitgevoerd.

Het gaat om het deel van de Bakboordswal vanaf de rotonde Loefzijde/Lichtboei/Bakboordswal tot de kruising met Baken en Lijzijde. De werkzaamheden duren een week. Als alles volgens planning verloopt, wordt op zondag 23 juni de laatste asfaltlaag aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden is de weg dagelijks tot 20.00 uur geopend, zodat Lewenborg goed bereikbaar blijft per auto, fiets en bus. Van 20.00 tot 06.00 uur is Bakboordswal afgesloten en is er een omleidingsroute. Deze staat met borden aangegeven. De gemeente zet ook verkeersregelaars in.

Van maandag 1 tot en met woensdag 3 juli werkt de aannemer aan het gedeelte van de Bakboordswal tussen Baken en Noorddijkerweg. Deze werkzaamheden zijn ook ’s avonds en ’s nachts.

Oliemuldersbrug vanaf maandag gestremd

De Oliemuldersbrug is van maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni overdag (tussen 7.30 en 16.00 uur) gestremd voor al het verkeer. De omleiding via de Zaagmuldersbrug staat met borden aangegeven.

Deze ophaalbrug over het Oosterhamrikkanaal dateert uit 1939. Vorig jaar kreeg de brug al een nieuw wegdek, en is de aandrijving nagekeken en opgeknapt. Nu het zomer is, wordt de brug schoongemaakt en krijgt hij een nieuwe laag verf.

Afrit Zernike Campus op Ring Noord vanaf 19 juni afgesloten

De zuidelijke afrit van de Ring Noord naar de Zernike Campus en Paddepoel (dus voor verkeer komend vanuit de richting Friesestraatweg) is van woensdag 19 juni 9.00 uur tot zaterdag 22 juni 17.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via afrit De Hoogte en vervolgens via de noordzijde van de noordelijke ringweg terug naar de afrit Zernike Campus. De afrit wordt verbreed. Op donderdag 20 en vrijdag 21 juni is de afrit tussen 7.00 en 9.00 uur wél open.

Fietsers op de Zonnelaan kunnen de werkzaamheden passeren, behalve in de nachten van 19 op 20 juni en 20 op 21 juni tussen 22.00 en 6.00 uur.