nieuws

14 jan 2002, 00:12

Koen Schuiling: ‘Opknapbeurt Grote Markt overstijgt economische belangen’.

Een opknapbeurt voor de Grote Markt is niet alleen noodzakelijk vanuit een economisch belang voor de binnenstad van Groningen. Dat zegt wethouder K. Schuiling (VVD) van economische zaken in reactie op het advies van het Forum voor de toekomstige ontwikkeling van de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens wethouder Schuiling is de boodschap van het Grote Markt Forum, namelijk dat er meer gezelligheid en sfeer noodzakelijk is op de Grote Markt, zeer duidelijk bij het gemeentebestuur overgekomen. ‘Een opknapbeurt voor de Grote Markt is niet alleen van belang om investeerders in Groningen de ruimte te geven. Wat noodzakelijk is is dat de sfeer aan de Grote Markt moet worden teruggebracht. Het belang dat daarmee is gemoeid is veel groter dan de economische belangen’.
Volgens hem gaat het er om dat die mensen uit de regio die zeggen dat het niet meer zo leuk is om naar Groningen te gaan en inkopen te doen, terug te winnen. Dat kan alleen door de oude sfeer en de gezelligheid terug te brengen en dat overstijgt het economische belang. ‘Dat neemt niet weg dat ik de afgelopen weken heb gemerkt dat de bereidheid van het bedrijfsleven om te investeren in Groningen gelukkig nog volop aanwezig is’, aldus de wethouder van economische zaken. Hij liet weten zich geïnspireerd te voelen om met ambitie en vasthoudendheid verder te gaan op de weg van de vernieuwing van de Grote Markt.