nieuws

12 okt 2000, 00:12

Klussers krijgen korting op woning

De Stichting Woningbouw Stadskanaal gaat twintig huurwoningen verkopen onder de voorwaarde dat ze helemaal worden opgeknapt. Het initiatief, ‘Koop en Klus’ genaamd, is onder de bewoners enthousiast ontvangen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De huurders kunnen de woningen goedkoop aanschaffen, omdat de gemeente niet meer opdraait voor het onderhoud. Het project maakt onderdeel uit van een grootscheeps renovatieplan voor de wijk Parkwijk. “We willen mensen met een smalle beurs ook de gelegenheid geven om een huis te kopen, licht architect M. Tankink van de projectgroep Parkwijk toe. Het project is volgens hem uniek voor Noord-Nederland.
De woningen kampen volgens Tankink niet met ernstig achterstallig onderhoud. Wel zouden ze de komende jaren opgeknapt worden. Onder andere de isolatie moet op peil gebracht worden. Wie de klusafspraak niet nakomt is flink duurder uit. De aannemer van de gemeente neemt dan de verbouwing voor zijn rekening. De rekening wordt betaald uit een fonds waarin de kopers verplicht geld gestort hebben.