nieuws

02 mei 2001, 00:12

Kinderen op verkenningstocht door natuurmuseum

Kinderen hoeven zich in de meivakantie geen dag te vervelen. Het Natuurmuseum heeft namelijk verschillende activiteiten op de agenda staan. Zo kunnen de kinderen het museum verkennen met de museumbox of het berenpad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de museumbox zitten allemaal verschillende voorwerpen zoals een stukje versteend hout en een cassetterecorder met vogelgeluiden. De voorwerpen verwijzen naar een tentoonstelling binnen het museum. In een opdrachtenboekje staat beschreven wat de kinderen kunnen doen en zien. Het boekje mogen ze later mee naar huis nemen. De museumbox is geschikt voor kinderen tussen de negen en twaalf jaar.
Kinderen tussen de vier en acht jaar kunnen op berenpad. Verkleed als echte beer, met berenoren en berentas, maken de kleintjes kennis met het museum. In de tas zit onder meer een botje dat verwijst naar de ‘bottenbeer’ in de collectiezaal.
Aan de hand van een houten huisje met opdrachtkaarten maken de kinderen kennis met de tentoonstelling ‘Wunjan’. Hier ontdekken ze dat er wel heel vreemde plekken zijn om te wonen en dat er zelfs huizen bestaan die je kunt meenemen. Na afloop mogen de kinderen hun eigen droomhuis maken.