nieuws

15 dec 2000, 00:12

Kerstversiering Grote Markt genomineerd voor Lulligheidstrofee

De Groninger Internet Courant nomineert het Kerst-kunstwerk op de Grote Markt voor de eerste Groningse ‘Lulligheidsbokaal’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wij zagen ons daartoe genoodzaakt toen we over de Grote Markt liepen en de feestversiering aldaar in ogenschouw namen. In de stad die een schitterende kunst-opleiding telt, een prachtig museum herbergt, Italiaanse kunstenaars uitnodigt, een Japanse top-architect inviteert en die gerenommeerde ontwerpers en lichtkunstenaars binnen de stadspoorten huisvest, in die stad bungelt een belabberde kerstversiering rond een paal.
Die feestverlichting zou misschien niet misstaan in, bijvoorbeeld, een stad als Amsterdam, maar voor Groningen vinden althans wij het een gemiste kans om een originelere feestverlichting door een hedendaagse lichtkunstenaar te laten ontwerpen. Daarom hebben wij voor dit jaar deze armetierige feestverlichting van de Groningen City Club genomineerd voor onze schitterende Lulligheids Wisselbokaal 2000.
Wie andere suggesties heeft voor onze prachtige, zilverkleurige, wisselbeker kan deze naar de redactie mailen. Een prachtige, levensechte kleurenfoto van het troosteloze Kerstkunstwerk op de Grote Markt is te vinden op onze website!