nieuws

10 dec 2012, 10:10

Kerstbomen aan Westerhaven Groningen versierd met hulp Strimuseum

Woensdag worden er op het plein van de Westerhaven twee kerstbomen geplaatst van acht meter hoog. Dit is een initiatief van de winkeliersvereniging van de Westerhaven. In samenwerking met Het Nederlands Stripmuseum Groningen worden deze kerstbomen geheel in het teken van de verjaardag van het Weekblad Donald Duck versierd. Het museum doet een oproep aan kinderen om op 8, 9 en 11 december te komen helpen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kinderen kunnen in het Nederlands Stripmuseum vanaf dit weekend hun eigen Donald Duck kerstbal creëren en daarmee een leuke verrassing winnen. De kerstballen zullen vervolgens woensdag 12 december in de kerstbomen gehangen worden.

Naast de persoonlijke creaties worden de bomen ook versierd met slingers in de kleuren van het vrolijke weekblad en kerstballen met de vele emoties van Donald Duck er op. Het geheel zal voor een vrolijke kerstsfeer op het plein aan de Westerhaven zorgen.


De tentoonstelling


Donald Duck Weekblad viert zijn 60e verjaardag met een tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Bezoekers kunnen ondermeer zien hoe het Donald Duck Weekblad zestig jaar geleden is ontstaan.

Naast diverse Donald Duck kunstwerken is er ook te zien hoe een Donald Duck-verhaal wordt gemaakt, waarbij regelmatig officiële Donald Duck-tekenaars aanwezig zijn voor het geven van tekenworkshops.

Ook is er een kennisspel over Donald Duck, een verkleeddecor van Katrien Duck en valt de werkplaats van Willie Wortel te bewonderen, waar kinderen aan activiteiten kunnen deelnemen. Tot slot kan men rustig bijkomen aan een grote leestafel met uiteraard veel strips met Donald Duck in de hoofdrol.