nieuws

09 sep 2001, 00:12

Kerken in Godlinze, Loppersum, Leermens en Zeerijp open bij Monumentendag 8 september

Vier prachtige oude Groninger Kerken in het Noord Groninger land zijn op 8 september geopend. Maar er is meer: bezoekers kunnen er genieten van uitvoeringen van een heel bijzonder Kamerkoor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vier monumentale kerken in onze regio kunnen de monumentendag dit jaar een extra accent geven door het optreden van het Drents Kamerkoor. Het koor zal zaterdag 8 september achtereenvolgens vier optredens van ieder een half uur verzorgen in de kerken van Godlinze, Loppersum, Leermens en Zeerijp. De tijdstippen zijn respectievelijk 10.30, 11.30 13.30 en 15.15 uur.
Omdat het koor het optreden koppelt aan een kennismaking met de Groninger monumenten zijn de kerken in staat het optreden gratis aan te bieden. Het lijkt de leden een boeiende ervaring te mogen optreden in deze historische Groninger omgeving, die bekend staat om z'n bijzondere akoestiek. Het staat iedereen uiteraard vrij tijdens het optreden een extra duit in het zakje/de bus te doen als waardering voor deze geste en om het koor te helpen de noodzakelijke onkosten te bestrijden. Overigens is in de kerken de gehele dag orgelspel te beluisteren en/of zijn tentoonstellingen of andere activiteiten gepland.