nieuws

20 nov 2000, 00:12

Kattenhage en St. Walburgstraat krijgen opknapbeurt

Het wegdek van Kattenhage en St. Walburgstraat is volgens de gemeente toe aan een onderhoudsbeurt. De bestaande toplaag van asfalt wordt dinsdag vervangen door een nieuwe toplaag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Technisch is dit een eenvoudig project. Het werk op zich is dan ook niet bijzonder. Maar de route Kattenhage-St. Walburgstraat heeft een belangrijke functie in de afwikkeling van het binnenstadsverkeer. De straat een dagje afsluiten levert grote problemen op. Daarom moet dit werk voor een deel ’s nachts gebeuren. Graag vragen wij daarvoor uw begrip en geduld, want wij zullen tot onze spijt enkele uren geluidhinder veroorzaken en overdag kunnen de meeste mensen daar beter tegen dan ’s nachts.
De aannemer, Koop Tjuchem BV, gaat dit werk uitvoeren op dinsdag 21 november aanstaande. Het eerste deel gebeurt overdag, ongeveer tussen 12.00 en 15.00 uur. In die uren wordt de oude asfaltlaag afgefreesd. Dat gebeurt met kleine machines, zodat het verkeer er nog langs kan. Met asfalteren kan dat niet. Daarom gebeurt dat diezelfde nacht vanaf ongeveer 00.30 uur tot 6.00 uur ’s ochtends. Dan moet het niet teveel regenen, want bij regen kan er niet geasfalteerd worden; het werk schuift dan een nacht op. Voor het verkeer overdag is dat geen probleem, want het afgefreesde wegdek kan wel zolang worden gebruikt.