nieuws

26 jul 2001, 00:12

Kamertekort dwingt tot ludieke acties

Wie de kranten er op naslaat en de briefjes in de supermarkten van eens van dichtbij bekijkt, komt tot de conclusie dat het kamertekort in de stad dit jaar ongekend groot is. De toekomstige studenten die toch graag vanaf september een dak boven hun hoofd willen zijn dan ook genoodzaakt ludieke acties te bedenken om de aandacht te trekken van verhuurders. Michiel Kalis uit Valkenburg was wel erg origineel: degene die hem aan een kamer zou helpen, krijgt gratis en voor niets twee retourtickets naar Parijs. Dat meldde het Groninger Dagblad van woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Al snel bleek dat de actie van Kalis zijn vruchten afwierp: hij kreeg een appartement aangeboden in het Oosterpark. De man die de woonruimte aanbood, was al helemaal platgebeld door andere dakloze studenten die ook heel graag het appartement wilden huren. Maar zij hadden geen reisje Parijs in de aanbieding, dus ging de woonruimte naar Kalis.
De gratis trip naar Parijs was niet de enige stunt die de student in spe in gedachten had. “We hadden eerst nog bedacht om in Middeleeuwse pakken op de Grote markt te gaan rondlopen om aandacht te trekken. Maar die kostuums waren wat te klein.” Een weekendje naar de lichtstad was weliswaar een duurder alternatief, de tickets kosten twee keer honderdtachtig gulden, maar Kalis heeft nu wel een dak boven zijn hoofd.