Nieuws

K1 champ Peter Aerts traint Groninger kickboksers

K1 legende Peter Aerts heeft vrijdagavond een uitgebreide training gegeven aan de Groninger kickbokleden van sportschool Harimau/ GO4 fitness. Ruim 60 dames en heren uit de hele provincie hadden zich ingeschreven voor deze speciale training. Zowel wedstrijdvechters als amateurs oefenden, na een korte warmingup, meerdere technieken en kregen persoonlijk advies van Aerts over hun eigenvechtstijl en techniek. Daarnaast gaf Aerts met sparringpartners diverse demonstraties.


Leestijd: 1 minuut

K1 champ Peter Aerts traint Groninger kickboksers
K1 champ Peter Aerts traint Groninger kickboksers

Pim Spoelstra, trainer bij Choy Bo en trainingspartner van Aerts, is tevreden over de opkomst: "Je ziet dat kickboksen leeft in Groningen, zowel bij de jeugd als volwassenen. En hoe leuk is het als je een keer de mogelijkheid krijgt om een training te krijgen van een van de beste vechtsporters van de wereld ooit?"

De 42 jarige kickbokser uit Eindhoven is meervoudig winnaar van de prestigieuze K1 World Grandprix, de eredivsie in de mondiale vechtsportscene. De Brabander, ook wel bekend als The Lumberjack, won in 1994, 1995 en 1998 het toernooi en was daarnaast meerdere keren finalist.

De afgelopen jaren was er regelmatig noordelijk succes tijdens de K1. De zuidlaarder vechtsporter Sem Schilt won het toernooi maar liefst vier keer. De heren troffen elkaar ook in de K1, waarbij Aerts twee maal won.

De Groninger kickboksschool Choy Bo nodigde de voormalige K1 kampioen uit. De kickboksers van Choy Bo trainen bij sportschool GO4 fitness.