nieuws

05 nov 2015, 09:09

Jort Kelder houdt lezing in Groningen: "Er gaat niets boven een elite!"

Jort Kelder houdt lezing in Groningen: "Er gaat niets boven een elite!"

Op 8 november geeft Jort Kelder de Bel Campo lezing in de Nieuwe Kerk in Groningen. Kelder gaat het hebben over wat volgens hem het belang is van elites in Nederland. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Secularisering van kerkgangers en de naoorlogse nivellering hebben Nederland tot een vlak land van individualisten gemaakt. Iedere burger of bedrijf vecht van zijn sociale uitkering tot fiscale constructie en van hypotheekrente-aftrek tot zorgtoeslag voor het eigen belang. Waar dat toe leidde bewees de afgelopen kwart eeuw.

Veel nationaal erfgoed werd "verkwanseld" en een door korte termijn bonussen gedreven financiële sector dreef de met schulden overladen economie tot de rand van het financiële ravijn. Zou een meer zelfbewuste culturele, politieke en/of financiële elite dat voorkomen hebben? Jort Kelder denkt van wel.

De Bel Campo lezing wordt voor de 24ste keer georganiseerd door Rotaryclub Groningen Bel Campo in de Nieuwe Kerk in Groningen en begint om 14.30 uur. Kaarten à €25,- zijn te krijgen bij Boekhandel Van der Velde. De opbrengsten van de lezing gaan naar het Jeugdsportfonds Groningen.