nieuws

10 aug 2000, 00:12

Jongeren slaan uit protest tent op

Bij wijze van protest bivakkeert sinds gisteren een groep jongeren in een legertent in de wijk De Hoogte. De jongeren eisen een warme en droge ontmoetingsplek in de buurt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de jongeren geen onderkomen hebben zijn ze gedwongen om op straat rond te hangen. Bij slecht weer of in de winter zoeken ze hun toevlucht in de dug-outs van een nabijgelegen voetbalvereniging.
De tent aan de Noorderspoorsingel blijft een week staan. De kampeerders hopen hun tijd door te komen met onder andere potjes klaverjassen. De groep wil op korte termijn een gesprek met de wethouder van Jeugdbeleid.
De actie wordt gecoördineerd door de Socialistische Partij (SP). Sinds het najaar komt het Alles Kids?-comité van de SP op voor de belangen van kinderen. Volgens raadslid Rosita van Gijlswijk speelt het probleem van de jongerenhuisvesting in veel meer wijken. “Club- en buurthuizen zijn weggesaneerd en besturen zien jongeren liever gaan dan komen. De gemeente erkent het probleem, maar toch zit er nauwelijks schot in de bouw van jongerenaccommodaties in vijf Groninger wijken.” Komende zaterdag organiseren de jongeren een open dag in de buurt om hun eisen nog meer kracht bij te zetten.