Nieuws

Jonge Groningse ondernemers komen met unieke software voor interactieve video

Het jonge Groningse bedrijf Ivory Studio lanceert donderdag 17 april revolutionaire software voor interactieve video's. Een team van studenten en alumni van de Hanzehogeschool Groningen, dat werkt in de incubator Cube050, zet het idee na anderhalf jaar hard werken in de markt.


Leestijd: 1 minuut

Kantoorruimte voor jonge ondernemers en start-ups bij Cube050 op Zernike Business Campus
Kantoorruimte voor jonge ondernemers en start-ups bij Cube050 op Zernike Business Campus

"Interactieve video gaat video kijken veranderen. Waar je nu nog passief naar bewegend beeld zit te kijken, heb je straks als kijker veel meer controle", aldus Alexander Roossien, mede-bedenker van het concept.



De ontwikkelde software zorgt ervoor dat video niet enkel meer lineair is, maar dat een kijker op een interactieve manier tot het eindresultaat komt. Met interactieve video kunnen kijkers op delen van een video klikken, waarna er 'iets' met de video gebeurt. Hierbij kun je denken aan verschillende verhaallijnen en direct in-video shoppen, een methode waarbij het aangeklikte product direct in het winkelmandje wordt geplaatst zonder dat de video wordt onderbroken. Taede Sibma: "Omdat de kijker actief deel kan nemen aan het verloop van de video, voelt hij zich veel meer betrokken bij de uitkomst". Op deze manier zorgen interactieve video's voor een meer betrokken kijker, waardoor de boodschap beter overkomt.



Ivory Studio maakt de films niet zelf, maar heeft de software ervoor ontwikkeld. "Wij doen waar we goed in zijn: software maken. Videoproductiebedrijven kunnen hiermee vervolgens doen waar zij goed in zijn: creatieve video's maken. Deze videoproductiebedrijven zijn dan ook onze doelgroep", aldus Alexander.



Naast deze bedrijven richt Ivory Studio zich ook op de mogelijkheden voor het onderwijs en voor de journalistiek. Voor toepassingen in deze sectoren kan er gedacht worden aan interactieve infographics of interactieve leermodules.



Op donderdag 17 april om 16.00 uur vindt de lancering plaats in de incubator Cube050, Kadijk 1 in Groningen. (foto).