nieuws

03 dec 2017, 10:10

John Lanting van Schokkend Groningen gaat emigreren

John Lanting van Schokkend Groningen gaat emigreren

John Lanting, jaren actief voor Schokkend Groningen, strijder tegen de gaswinning en voor een betere compensatieregeling voor schade, wil emigreren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij meldt dat zondagmorgen via Twitter. Volgens John Lanting heeft hij plannen om samen met zijn vrouw te emigreren naar Hongarije. Hij hoopt al binnen enkele maanden te zijn vertrokken en hoopt in Hongarije rust terug te vinden.

 

Hij meldt dat in een Tweet van Schokkend Groningen: 

 

Schokkend Groningen‏ @SchokkendGronin 21m21 minutes ago

More

John hier. Martha en ik zijn druk bezig met de emigratieplannen naar Hongarije, ook op deze zondag. En dan zie je dit....... Eerlijk zijn? Doet Martha en mij wel iets..... Bedankt Tineke Rozeboom. We hopen dat we binnen een paar maanden weg zijn... Weer naar de rust. #RUGRUNN??

In maart van dit jaar werd Lanting door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.

Lanting richtte in 2016  vernielingen aan aan eigendommen van de NAM in Noord-Groningen. In Assen spoot hij leuzen op een kantoorgebouw van de NAM, en in Appingedam gooide hij tien eieren tegen een raam van het pand van het Centrum Veilig Wonen.


John Lanting ontkende  de feiten niet, want, zo zei hij tegen de politierechter: ,,Ik strijd met open vizier tegen de 'gasmaffia'. "