nieuws

15 okt 2009, 21:09

Jan Seton lijsttrekker CDA Groningen; Alfons Dölle opnieuw op kandidatenlijst

Twee jongeren sieren de eerste vier plaatsen op CDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Dinsdagavond werden Anne Kuik (22) en Douwe Gerlof Heeringa (29) door de CDA-leden gekozen op de plaatsen drie en vier. Al eerder werd fractievoorzitter Jan Seton gekozen als lijsttrekker. De ‘oude garde’ doet echter ook nog mee: oud raadslid Alfons Dölle staat als lijstduwer op een dertigste plaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Plaats twee is voor zittend raadslid Joop Vogel. Op eigen verzoek is raadslid Bernhard Koops op plaats vijf gezet. Koops wil jong talent voorrang geven. Anne Kuik studeert Nederlands Recht aan de Rijks Universiteit Groningen en doet op dit moment haar master. Ze was actief binnen het CDJA en is nu voorzitter van het juridisch rechtsbureau van de SOG. Ook is Kuik actief binnen haar studentenvereniging Albertus Magnus.

Douwe Gerlof Heeringa is landelijk actief bij het CDJA en werkt als docent bewegingsonderwijs op een basisschool in Beijum. Daarnaast is Heeringa freelance sportverslaggever en was hij verder voorzitter van studentenvereniging FFJ Bernlef. Plaats zes wordt ingenomen door Françoise van der Boom, zij is docente op de Hanze Hogeschool.

Prominenten op de lijst zijn Joan Janssen (plaats 25) en Alfons Dölle (30). Janssen is Dean op het Hanze Instituut voor Sportstudies. Dölle is bijzonder hoogleraar decentrale overheden op de Rijks Universiteit Groningen en tevens Eerste Kamerlid voor het CDA.