nieuws

01 jan 2013, 11:11

Jaarwisseling Groningen: brandweer hele nacht druk met buitenbranden

De brandweer in Groningen moest afgelopen nacht 300 keer in actie komen, waarvan in 63 gevallen in Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brandweer in de regio Groningen heeft een relatief rustige jaarwisseling achter de rug. Waarschijnlijk mede door het regenachtige weer, was het bijvoorbeeld redelijk rustig bij de brandjes die her en der op straat werden gesticht. Daarnaast hebben de betrokken (overheids)instanties veel tijd en moeite gestoken in de voorbereiding, om er voor iedereen een feestelijke jaarwisseling van te maken.


Desondanks waren alle korpsen in de provincie op 31 december en de vroege uren van 1 januari volop in touw om voornamelijk buitenbrandjes te blussen. In totaal moest de brandweer in de provincie een kleine 300 keer in actie komen, vergelijkbaar met vorig jaar.


In de stad Groningen, traditioneel de koploper in de provincie, ging het om 63 inzetten, 4 minder dan bij de vorige jaarwisseling. Brandweer Stad reed op het drukste moment in de vroege ochtend met vijf blusvoertuigen door de stad.

Rond de klok van 3.00 uur werd samen met de Milieudienst van de gemeente in diverse wijken een grote schoonmaakactie uitgevoerd waarbij een groot aantal smeulende buitenbranden werden afgeblust en vervolgens direct opgeruimd. Daar waar nodig werd de brandweer geassisteerd door de politie om te zorgen dat er veilig kon worden gewerkt. Tegen de klok van 5.00 uur werd brand gemeld in een café aan de Peperstraat; ter plaatse bleek het te gaan om een loze melding.