nieuws

18 sep 2009, 09:09

Jaap Nienhuis mag niet vliegeren op Rottumeroog

Jaap Nienhuis, de markante oud-weerman van RTV Noord, kan worden beboet voor het oplaten van een vlieger op Rottumeroog. Hij vond die vlieger tijdens het opruimen en schoonmaken van een deel van het eiland. Dat deed hij samen met vier andere vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat, een stichting die strijdt voor het behoud van deze twee natuurgebieden in de Waddenzee. Kwajongen Nienhuis liet de vlieger op, maar deze werd vanaf het water gespot door ambtenaren van het ministerie landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Ze zaten op een boot van Rijkswaterstaat en vonden dat de vlieger vogels in de buurt zou kunnen afschrikken. Ze maakten een rapport op en binnenkort wordt besloten of Nienhuis een sanctie krijgt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Ik zei nog tegen de rest, wat staat ‘ie daar mooi”, legt Nienhuis uit. “Dat vonden zij ook. Totdat we een telefoontje kregen. Eerst dachten we nog dat het een grapje zou zijn, maar dat was niet zo. Het mag niet, maar ik was me niet echt van kwaad bewust. Ik had het touwtje vast, dus ik ben de pineut.”

Naderhand bleek Staatsbosbeheer ook niet helemaal tevreden te zijn over de vrienden. Ze zouden door een gebied zijn gevaren en dit vervolgens tegenover Staatsbosbeheer hebben ontkend. Zij dienden alleen een proces verbaal in tegen de vrienden. 
 

==========

Nieuws uit Groningen dat telt: iedere dag gratis in GIC-Luncheditie of mobiel: www.twitter.com/gic_nl