nieuws

21 mrt 2014, 10:10 door Hans de Preter

Inwoners Haren willen niet bij Stad. Prima. Maar wat is er nu toch mis met Groningen?

Inwoners Haren willen niet bij Stad. Prima. Maar wat is er nu toch mis met Groningen?

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen werd woensdag in Haren ook een raadpleging gehouden over de vraag of de inwoners in het kader van de gemeentelijke herindeling in Groningen willen horen. Daaruit bleek dat 75% van de stemmers daar niets voor voelt. Een bijzonder gegeven voor D66, dat in Haren de verkiezingen heeft gewonnen. Die partij in Haren moet de partijgenoten van D66 in Groningen,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

die daar de verkiezingen hebben gewonnen, nu laten weten dat het feest van de herindeling niet doorgaat.

 

Inwoners van Haren hebben nu gesproken. Toch is het wel wat vreemd dat er zo'n weerstand is tegen de stad Groningen. Natuurlijk: lang niet alles gaat hier goed in Groningen. Maar welke stad is wel perfect? En over het algemeen staat Groningen wel bekend als een van de leukste steden van Nederland.  Dus hoe komt het dat Groningen zoveel antipathie opwekt? We kunnen ons er natuurlijk wel iets bij voorstellen, maar kom op zeg: zo beroerd doet Groningen het nu toch ook weer niet?

 

Of willen de inwoners van Haren straks liever in Tynaarloo naar de bioscoop, de Schouwburg of naar het NNO?

 

Er rijzen dus twee vragen. Wat is er eigenlijk mis met Groningen, de stad waar de meeste Harenaars  werken, waar hun kinderen naar school gaan of studeren,  waar ze naar de bioscoop en Schouwburg gaan en waar ze de musea bezoeken, zonder dat ze bijdragen aan de gemeentelijke belastingen in Groningen.

 

En de tweede vraag is: hoe nu verder, Haren? WEET U HET ANTWOORD OP DEZE VRAGEN: REAGEER SVP!!!