nieuws

08 jan 2001, 00:12

InterNet Noord overgenomen door Duitse internet provider Ision

De enige zelfstandige internetprovider uit Noord Nederland, het stad-Groningse InterNet Noord, is overgenomen door het Duitse Internet bedrijf ISION AG.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

InterNet Noord behoort tot de paradepaardjes van de i.t.branche in Groningen, ook omdat het een zelfstandige internet provider is en als relatief klein bedrijf de concurrentie bleef aanbinden met bedrijven als EssentKabelcom of KPN Telecom.
Bij InterNet Noord werken tien mensen. Het bedrijf heeft 6000 klanten en is vooral actief in de zakelijke markt. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. InterNet Noord gaat vanaf 1 februari verder onder de naam Ision Internet BV. Volgens Hoogerkamp is de ontwikkeling voor de cliƫnten een goede zaak omdat het bedrijf voortaan een beroep kan doen op de 300 technici van Ision. Bovendien kunnen de nieuwste technische snufjes nu worden aangebonden aan de noordelijke klanten.
ISION AG, met de hoofdvestiging in Hamburg, is een razendsnel groeiend bedrijf dat al 35 procent van de Duitse zakelijke markt in handen heeft. ISION wil de vleugels verder uitslaan, Europa in. Meer informatie over de opvallende overname op de website van IT-stad Groningen IT-stad Groningen http://www.it-stad.groningen.nl