nieuws

06 jun 2000, 00:12

'Installateurs sterven uit in Groningen en Drenthe'

Installateurs dreigen straks vrijwel onvindbaar te worden in Groningen en Drenthe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is over een paar jaar nog makkelijker om een nieuwe huisarts te vinden dan een installateur die de verwarming repareert of een loodgieter die een lekkage herstelt.
Dat betoogt de Kamer van Koophandel in Groningen die signaleert dat er niet alleen krapte is op de arbeidsmarkt voor wat betreft installateurs, maar vooral dat het onderwijs in het noorden straks niet meer in de behoefte kan voorzien.
De opleiding installatietechniek in het voortgezet middelbaar beroeps onderwijs wordt namelijk met sluiting bedreigd op de meeste scholen voor vmbo in Groningen en Drenthe.
De installatiebranche vindt dat deze afdelingen op de scholen moeten blijven bestaan en heeft de alarmklok geluid en de stormbal gehesen.
Om te voorkomen dat de opleiding tot installateur op mbo-niveau in het noorden verdwijnt hebben loodgieters- fitters en centrale verwarmingsbedrijven een samenwerkingovereenkomst gesloten met de Groningse en Drentse scholen op VMBO-niveau.
De Kamer van Koophandel behandelt de problematiek van het tekort aan installateurs tijdens een vergadering van het algemeen bestuur op 6 juni aanstaande.