Nieuws

Infoversum wordt topattractie voor Groningen

Groningen krijgt definitief een innovatief 3D-theater. Woensdag zijn de definitieve bouwcontracten voor het Infoversum getekend. De stad is straks een spraakmakend gebouw en een belangrijke attractie rijker. Het theater, dat is ontworpen door de Groningse architect Jack van der Palen, mikt op ongeveer 275.000 bezoekers per jaar.Groningen krijgt definitief een innovatief 3D-theater. Woensdag zijn de definitieve bouwcontracten voor het Infoversum getekend. De stad is straks een spraakmakend gebouw en een belangrijke attractie rijker. Het theater, dat is ontworpen door de Groningse architect Jack van der Palen, mikt op ongeveer 275.000 bezoekers per jaar.


Leestijd: < 1 minuut

Het Infoversum wordt een zogenaamd crossing bordertheater waar onder andere planetariumshows en 3D-familiefilms kunnen worden getoond. Ook kan het theater worden gebruikt voor educatie, theater, muziek, exposities, congressen en lezingen. Een jaarlijks terugkerend evenement wordt het Noorderdrome Festival.

De contracten voor de bouw van het Infoversum zijn ondertekend door prof.dr. Kees Sterks namens de Stichting Infoversum en initiator prof.dr. Edwin Valentijn.