nieuws

30 okt 2000, 00:12

Incident bij ‘’Bevrijdingsfeest’’ in Noorderplantsoen

Ruim 250 stadjers bezochten afgelopen zaterdag het feest in het Noorderplantsoen dat ter gelegenheid van het 'vertrek' van de junks en dealers door de buurt is georganiseerd. Daarbij deed zich een pijnlijk incident voor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eén van de aanwezigen tijdens het feest der bevrijding van de junks vond het belachelijk dat er werd gesproken van ‘bevrijding’, omdat dat begrip volgens hem gereserveerd moet blijven voor de oorlog. Deze kritiek viel bij de organisatie niet in goede aarde; de criticus werd daarom van het podium getrokken.
De organisatoren hadden onder meer gezorgd voor oud-Hollandse spelen. Ondanks het miezerige weer bezocht ook een flink aantal oudere stadjers het park. Voor enkele van hen was dit een tijd geleden. De reacties op het bevrijdingsfeest waren zeer positief. Men voelt zich vooral opgelucht dat er weer ongedwongen kan worden gewandeld. De bezoekers en de buurt ontmoetten elkaar bij de koffieshop waar gratis koffie, koek en - met een knipoog - crack(ers) met bruine suiker en 'coke' werden verstrekt door vrijwilligers van het Nationaal Actiecomité Drugsoverlast.