nieuws

27 jun 2001, 00:12

Illusionist Hans Klok bevrijd door zanger DiepTriest

Een illusionist slaagde er deze week niet in om zichzelf uit een wc te bevrijden. Maar gelukkig was Diep Triest zanger Theo Driessen in de buurt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vlak voor het optreden dat Hans Klok moest verzorgen bij de feestelijke opening van een nieuw pompstation van het Waterleidingbedrijf Drenthe moest de beroemde illusionist nog wat water kwijt. Nadat hij zijn behoefte had gedaan en het resultaat netjes had weggespoeld wilde hij de deur van het slot draaien. Maar daar was het nieuwbouwpand nog niet op berekend. Wat hij ook probeerde, de deur bleef dicht. Licht in paniek geraakt begon hij op de deur te bonzen. Het mocht niet baten. Voorzichtig roepen hielp ook niet. Daar waar onze Hans zomaar mensen in en uit dozen tovert moest hij het voor de bevrijding van zichzelf op een brullen zetten. Gelukkig voor Klok was ook de smartlappenband DiepTriest uitgenodigd om het openingsfeest luister bij te zetten.
Sterker nog de zanger zou een spectaculaire entree maken tijdens de show van Klok door als een duveltje uit een doosje op het podium gelanceerd te worden. Ook DiepTriest-zanger Theo Driessen moest vlak voor het optreden nog even toiletteren. Aangekomen in het gebouw waar de wc’s waren hoorde hij een luid gebons en een wanhopig help geroep. “Ik wil er uit, is er iemand?” galmde het door de gang. De zanger spoedde zich richting de tijdelijke gevangenis van Klok. Na wat gemor aan de deur werd al snel de conclusie getrokken dat het slot gebroken was. De crew van Klok werd erbij gehaald. De enige oplossing was om het systeemplafond te verwijderen en gelijk een ontsnappingskunstenaar over de deur een weg naar buiten te vinden, hetgeen lukte. Precies op tijd stonden de illusionist en de zanger klaar voor hun act, die gelukkig wel lukte.