nieuws

19 jun 2013, 21:09

IBM: in drie jaar tijd naar 350 nieuwe ICT banen in hart van Groningen; werving start spoedig

IBM: in drie jaar tijd naar 350 nieuwe ICT banen in hart van Groningen; werving start spoedig

IBM wil dat haar nieuwe vestiging aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen al binnen drie jaar uit 350 medewerkers bestaat. Daarmee is IBM na de PTT in de jaren tachtig misschien wel het grootste bedrijf dat zich in Groningen gaat vestigen. De werving van nieuwe medewerkers begint meteen al volgende week. Hanzehogeschool Groningen gaat zelfs speciaal medewerkers opleiden voor de nieuwe vestiging in Groningen. Een en ander werd woensdagmiddag bekend gemaakt bij de presentatie van de plannen van IBM. Dat gebeurde tijdens een persconferentie van onder meer IBM, burgemeester Rehwinkelgedeputeerde Yvonne van Mastrigt, de NOM en de Hanzehogeschool Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Provincie en gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en IBM kondigden er aan de komende drie jaar 350 nieuwe ICT-banen te gaan creëren in een nieuw Services Center in de stad Groningen. Het 'IBM Services Center Groningen' is het resultaat van een unieke samenwerking die een extra economische impuls geeft in de noordelijke regio. De werving voor de nieuwe vacatures start op 26 juni 2013.

 

Het nieuwe 'IBM Services Center Groningen' vestigt zich in een kantoorpand aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen. De belangrijkste doelen van de samenwerking zijn het bevorderen van de werkgelegenheid, aansluiting van opleidingen op de ICT arbeidsmarkt en het inspelen op het tekort aan ICT specialisten in de nabije toekomst. Ook speelt ze hiermee in op de vraag van klanten om data op te slaan binnen de eigen landsgrenzen en directe ondersteuning te krijgen vanuit een Nederlandse locatie.