nieuws

10 nov 2000, 00:12

IB-Groep Groningen en Postbank blunderen

Bij maximaal vijfduizend Nederlandse ouders heeft de Postbank per abuis lesgeld van de rekening afgehaald, hoewel zij geen lesgeld voor hun kinderen verschuldigd zijn. Dat is gebeurd na aanlevering van een band met opdrachten door de Informatie Beheer Groep uit Groningen,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van de Informatie Beheer Groep stuurt deze groep maandelijks een band met bestanden van ouders van kinderen van 16 en 17 jaar die lesgeld verschuldigd zijn naar de Postbank. De bank incasseert dat geld dan automatisch. Maar door nog onbekende oorzaak is er nu bij veel mensen geld van de rekening gehaald die geen lesgeld hoefden te betalen. Het gaat om bedragen variërend van 900 tot 1884 gulden.
‘Mogelijk kan de fout al enkele weken geleden zijn gemaakt. Veel mensen hebben het pas later ontdekt omdat de Postbank tegenwoordig minder vaak afschrijvingen stuurt. Er wordt nu onderzocht hoe het precies heeft kunnen gebeuren en om hoeveel mensen het gaat’, zegt woordvoerder Daniel Blok. Mensen die het vermoeden hebben ook bij de gedupeerden te horen raadt hij aan contact op te nemen met de Postbank.