nieuws

26 nov 2000, 00:12

Huis van Bewaring Groningen wil zo snel mogelijk nieuwbouw

Personeel van het Huis van Bewaring heeft een brief gestuurd naar het gevangeniswezen in Den Haag waarin gevraagd wordt om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de toekomst van deze instelling aan de Verlengde Hereweg en de Helperlinie. Dat liet de voorzitter van de Ondernemingsraad zojuist weten via Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ruim honderd medewerkers zijn ongerust over de toekomst van het Huis van Bewaring in Groningen. Er wordt namelijk nagedacht over de vraag of het Huis van Bewaring gesloten zou moeten worden, gerenoveerd of dat er juist een nieuw gebouw moet komen.
Ook wil het personeel graag duidelijkheid over een eventuele fusie met de Huizen van Bewaring van Leeuwarden en Hoogeveen. ‘Medewerkers zijn gespannen en beginnen geïrriteerd te raken door de onzekerheid. Daar moet een einde aan komen’, aldus de voorzitter van de O.R., Rendering, voor Radio Noord. Een aantal medewerkers heeft al een of twee keer eerder een sluiting meegemaakt – in Winschoten en Assen – en is bevreesd nogmaals zo’n sluiting mee te moeten maken.