nieuws

07 jun 2000, 00:12

Hugo Walker fanclub wil boycot NOS

De leden van de in Groningen gevestigde ‘Hugo Walker Fanclub’ roepen op tot een ‘genadeloze’ boycot van de NOS. Iedereen die het betreurt dat voetbalverslagger Hugo Walker geen commentaar mag geven bij belangrijke wedstrijden, wordt opgeroepen het E.K.-voetbal straks te volgen via de Belgische televisie. En desnoods via de Duitse.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘We moeten zorgen dat de kijkcijfers voor de NOS enorm dalen. Dat hebben ze dan mooii te danken aan hun hooghartige opstelling.’, aldus de leden.. Gerko Arkema, Onne Wouters, Maarten Ivens, Klas Jan Bos en Arno Rutte hadden al jarenlang een fanclub voor Hugo Walker. Deze leidde een kwijnend bestaan. Maar sinds de NOS Hugo Walker geen aansprekende wedstrijden gaf en sinds Walker daarop ontslag nam, is de fanclub weer tot leven gewekt.
Op hun website bieden ze de mogelijkheid om protest-mailtjes te sturen naar de NOS, uit solidariteit met Hugo – ‘komt dat schooooot’ – Walker. Maar die mailtjes hebben niets uitgehaald en op gewone brieven heeft de ‘Stalinistische’ NOS niet gereageeerd, aldus de fanclub. De protest-site is te vinden op het adres: www.globalxs.nl/home/j/jatilwil/hugo.html.