nieuws

04 okt 2001, 00:12

Hortus Haren viert dit weekend laatste feest

De Hortus in Haren organiseert zondag 7 oktober nog één laatste grote feestdag voordat de botanische tuin definitief haar deuren moet sluiten. De rechtbank verklaarde de Hortus vorige week failliet omdat het bedrijf in financiële problemen was gekomen door tegenvallende bezoekersresultaten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeenten Groningen en Haren en de provincie Groningen hadden geen vertrouwen in een reddingsplan van de directie voor de Hortus. De tuin werd in 1642 opgericht als botanische dependance van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). In verband met het faillissement is aan de circa veertig medewerkers ontslag aangezegd.
De medewerkers willen de bezoekers een laatste maal de schoonheid van de groene lusthof laten zien. De tuin zal zelf centraal staan in de tientallen activiteiten die in het zestien hectare grote park worden georganiseerd. De speciale activiteit variëren van rondleidingen die bezoekers laten beleven hoe het is om een plant te zijn tot bijzondere demonstraties met onder meer papegaaien en bijen. Al het personeel verleent belangeloos zijn medewerking aan het initiatief.