nieuws

13 apr 2001, 00:12

Hortus Haren: unieke Bromeliashow vanaf 13 april

Hortus Haren organiseert van 13 april tot eind mei in haar kassen een Bromeliashow met honderden, vaak zeldzame, Bromeliasoorten in bloei. De Bromelia is een exotische plant uit het tropisch regenwoud, die hoog in de bomen een minibiotoop creëert om te overleven. De bekendste Bromeliasoort is de Ananas.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het paasweekend (13 t/m 16 april) staan lezingen door Bromeliakweker J. Munneke, demonstraties en een workshop bloemschikken met Bromelia's op het programma.
In de kassen van Hortus Haren kunnen komend Paasweekend diverse niet-alledaagse Bromeliasoorten in verschillende uitbundige kleuren en formaten bewonderd worden. In hun natuurlijke omgeving -vastgegroeid op een boomstam- maar ook in bijzondere arrangementen. Voor kinderen is er een leerzame zoektocht met mooie prijzen.
Er zijn meer dan 1500 Bromelia soorten die allen opvallen door hun bijzondere vorm, bladtekening en specifieke bloeiwijze met opvallend gekleurde schutbladeren. De meeste Bromelia's houden van een warm en vochtig klimaat, zoals in de regenwouden van Midden- en Zuid Amerika. Door het dichte bladerdak van de regenwouden moet de Bromelia hoog in de boom groeien om aan het benodigde zonlicht te komen. Met speciale wortels hechten ze zich aan de boomstam van hun gastheer.
De bladeren in het hart van de plant zijn zo vergroeid dat zij een soort reservoirtje vormen waarin regenwater kan worden opgevangen. In dit water, dat soms maandenlang in de koker kan blijven staan, ontstaat dierlijk en plantaardig leven. Al dit leven voorziet de plant van voedingsstoffen. Elke dag van 9.00-18.00 uur. Entreeprijzen: Volwassenen Fl. 17,50 Kinderen t/m 3 jaar gratis Kinderen 4 t/m 11 jaar Fl. 7,50 MJK gratis Rabopas/NS pas (met MJK vignet) 50% korting